Blog Blog

Blog

Restaurants en bars aan de Costa Blanca zuid

Restaurants en bars aan de Costa Blanca zuid
18 sep 2023

Ontdek de culinaire schatten van de Costa Blanca Zuid

Met zijn overvloed aan restaurants, bars en chiringuitos die de smaakpapillen verwennen biedt de Costa Blanca zuid een unieke ervaring voor elke smaak en gelegenheid.

De Costa Blanca Zuid, een prachtige kuststreek in het zuidoosten van Spanje, staat bekend om zijn bruisende culinaire scene. Hier vind je een rijk aanbod aan restaurants, bars en chiringuitos (strandbars) die een breed scala aan smaken en stijlen aanbieden.

Restaurants in deze regio variëren van traditionele Spaanse eetgelegenheden tot internationale keukens. In steden zoals Torrevieja en Guardamar del Segura kun je genieten van authentieke paella’s en verse zeevruchten, vaak bereid met ingrediënten direct van de lokale markten. Voor de liefhebbers van internationale gerechten bieden steden zoals Alicante en Orihuela Costa een mix van Italiaanse, Indiase, en zelfs Scandinavische keukens. Restaurants zoals La Finca in Elche bieden daarnaast een gastronomische ervaring, waarbij lokale tradities worden gecombineerd met moderne culinaire technieken.

Als je op zoek bent naar een relaxte sfeer, zijn de chiringuitos langs de kust perfect voor een informele maaltijd of een verfrissend drankje. Deze strandbars zijn vooral populair in de zomer, wanneer je op een ligstoel kunt genieten van tapas, gegrilde sardines, en ijskoude sangria, terwijl je uitkijkt over het kristalheldere water van de Middellandse Zee. La Cantina in Torrevieja is een van de favorieten, bekend om zijn ontspannen sfeer en heerlijke cocktails.

Voor een avondje uit bieden de bars in steden zoals Alicante en La Zenia een levendige sfeer. Veel bars hebben uitgebreide terrassen waar je kunt genieten van een breed scala aan drankjes, van lokale wijnen tot ambachtelijke bieren. Habaneras in Torrevieja is een bekende hotspot waar zowel locals als toeristen samenkomen voor een gezellige avond, compleet met livemuziek en dans.

Of je nu op zoek bent naar een gastronomisch diner, een ontspannende lunch aan het strand, of een levendige avond uit, de Costa Blanca Zuid heeft voor elk wat wils. We lichten hieronder een aantal restaurants en bars uit die zeker een bezoek waard zijn.

Onze favoriete restaurants en bars

Voor een authentieke Spaanse maaltijd is El Resspiro in Rojales een echte aanrader. Dit Spaanse familie restaurant is bij uitstek de plek voor een heerlijke Spaanse paella, croquetas de jamón, varkenswangen en andere vlees, vis en groenten gerechten. Niet voor niets ontvangt dit restaurants lovende reacties op hun gerechten en service. Voor een mooie prijs geniet u hier van een uitgebreid menu. Voor de paella even minimaal 1 dag van tevoren reserveren.

Wanneer u zin heeft in Aziatisch eten bent u aan het goede adres bij Wok Yu Hai in Ciudad Quesada. Dit compleet vernieuwde restaurant heeft een uitgebreid buffet waarop vele gerechten zoals sushi, Peking eend, loempia's bami en nasi te vinden zijn. Of stel zelf een gerecht samen van het uitgebreide wok en tepanyaki buffet met vlees, vis en groente en laat deze á la minuut bereiden door de koks.

Voor een gezellige middag of avond op het terras is er in de hoofstraat van Ciudad Quesada een grote verscheidenheid aan restaurants en bars te vinden. Of u nu zin heeft in Spaans, Italiaans, Japans, Chinees, Indiaas of zelfs Hongaars, er is echt voor ieder wat wils.

Restaurants en Bars in Torrevieja

Als u wilt genieten van een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee moet u beslist naar Nautilus gaan. Het Nautilus Restaurant, opgericht in 1975, is een trefpunt voor zowel inwoners als bezoekers van alle nationaliteiten die willen genieten van een idyllisch plekje aan zee, waar u de golven kunt horen en de wind kunt voelen terwijl u geniet van unieke uitzichten.

Wanneer u een echt goed stuk vlees of vis wilt… En bereid bent er iets meer voor te betalen, moet u zeker een bezoek brengen aan Frank’s Restaurant in Torrevieja. Frank’s Restaurante staat voor de Belgische keuken met een Spaans tintje. Ze bieden een ongelooflijke kwaliteit en een goede prijs-kwaliteitverhouding. Specialiteiten zijn kreeftbereidingen en Argentijns Black Agnus vlees op de steengrill.

Ben jij klaar voor een avond vol plezier, muziek en goed gezelschap? Kom naar Bacanal aan de haven in Torrevieja en laat het zien! De beste plek om te genieten van de lekkerste drankjes in de buitenlucht! Dagelijks geopend van 16:00 tot 04:00!

Ramë food & cocktails in Torrevieja streeft er dagelijks naar om de klantervaring uniek en ongeëvenaard te maken en vervoert je zo naar een speciaal ontworpen wereld om alle zintuigen te prikkelen en te verwennen. Het menu is aangepast aan de meest veeleisende fijnproevers, een cocktailgedeelte waar u de meest exotische mixen uit de bar kunt proeven en achtergrondmuziek die je verblijf zal verlevendigen. Laat je meevoeren naar het RAMË-universum.

Geniet van de heerlijke smaken van de Italiaanse keuken met een schitterend uitzicht over de Middellandse Zee. Bij Restaurante Pizzeria El Muelle kun je terecht voor een gezellige avond met de lekkerste Pizza, pasta, vlees en vis.

Ontbijt, lunch, diner of een avond uit in Guardamar

Guardamar del Segura is niet alleen een bezoek waard door haar uitgestrekte zandstranden helderblauwe water, ook aan gezellige restaurants en bars is geen gebrek.

Wanneer u wilt genieten van een ontbijt of lunch aan de boulevard met uitzicht over de Middellandse Zee dan is El Velacho dé plek. Het eten is er heerlijk en de vriendelijke en vlotte bediening maakt het plaatje compleet.

Aan de rand van het Reina Sofia park is het heerlijk vertoeven en is veel horeca te vinden. Terwijl u geniet van een maaltijd of een drankje op het terras kunnen de kinderen spelen in de speeltuin op het autovrije plein. Bij Restaurant La Cañada is voor ieder wat wils te vinden op de kaart. Maak daarna je eigen ijsje bij ijssalon Yinyin.

Meer zin in tapas? Even verderop op het plein vindt u tapasbar Pinxo. Een gezellige bar waar u onder het genot van een hapje en drankje heerlijk op het terras kunt zitten op dit gezellige plein.

Er zijn natuurlijk nog veel meer restaurants en bars te vinden aan de Costa Blanca, dus u hoeft niet te verhongeren. Heeft u een restaurant of bar bezocht en mag deze zeker niet ontbreken op onze website? Stuur ons een bericht en we voegen het graag toe.

Restaurants Costa Blanca Uit eten Costa Blanca Restaurant tips Costa Blanca Diner Costa Blanca

Fotogalerij

Deel

WhatsApp Casas Palmeras Website