Blog Blog

Blog

Activiteiten aan de Costa del Sol voor kinderen

Activiteiten aan de Costa del Sol voor kinderen
22 mrt 2024

Ontdek de Beste Activiteiten voor Kinderen aan de Costa del Sol

Bent u op zoek naar leuke en spannende activiteiten voor kinderen aan de Costa del Sol? Deze zonnige regio van Spanje is niet alleen een paradijs voor volwassenen, maar biedt ook tal van gezinsvriendelijke attracties en avonturen waar uw kinderen dol op zullen zijn. Van pretparken en dierentuinen tot wateractiviteiten en culturele uitstapjes, er is voor ieder wat wils. Lees verder en ontdek de beste activiteiten om uw kinderen te vermaken tijdens uw verblijf aan de Costa del Sol.

Bezoek aan Pretparken en Attracties

Aan de Costa del Sol vindt u een scala aan pretparken die perfect zijn voor een dag vol plezier met de hele familie. Tivoli World in Benalmádena is een van de populairste parken en biedt een breed scala aan attracties voor zowel jonge kinderen als tieners. Hier kunnen uw kinderen genieten van spannende ritjes, live shows, en speelruimtes.

Selwo Aventura in Estepona is een ander hoogtepunt. Dit dierenpark biedt een unieke ervaring waarbij u en uw kinderen op safari kunnen gaan en dieren zoals leeuwen, giraffen en olifanten van dichtbij kunnen zien. Voor de kleintjes zijn er ook kinderboerderijen en speeltuinen.

Geniet van Waterpret

Met het warme klimaat van de Costa del Sol is een dag vol wateractiviteiten een must. Aqualand Torremolinos is een van de grootste waterparken in de regio en biedt glijbanen en zwembaden voor kinderen van alle leeftijden. Het park heeft ook speciale zones voor de jongere bezoekers, zodat iedereen veilig kan spelen en genieten.

Naast waterparken zijn er ook tal van stranden met kindvriendelijke faciliteiten. Stranden zoals Playa de Burriana in Nerja en Playa La Malagueta in Málaga bieden rustige wateren en speeltuinen, ideaal voor een ontspannen dag aan zee met uw kinderen.

Verken de Natuur en Dierentuinen

De Costa del Sol biedt ook veel mogelijkheden voor gezinnen die van natuur en dieren houden. Bioparc Fuengirola is een prachtige dierentuin waar dieren leven in natuurgetrouwe omgevingen. Uw kinderen kunnen hier meer leren over verschillende diersoorten terwijl ze genieten van het groen en de schaduwrijke paden.

Voor een actieve dag in de natuur kunt u het Parque Natural Montes de Málaga verkennen. Hier zijn wandelpaden geschikt voor kinderen en kunt u genieten van picknickplaatsen en speelplekken in de schaduw van de bomen.

Culturele en Educatieve Uitstapjes

Als u op zoek bent naar een educatieve ervaring, biedt de Costa del Sol verschillende musea die ook leuk zijn voor kinderen. Het Museo Interactivo de la Música in Málaga is een interactief museum waar uw kinderen de wereld van muziek kunnen ontdekken door middel van hands-on activiteiten. Ze kunnen verschillende instrumenten uitproberen en meer leren over muziekgeschiedenis.

Een ander boeiend uitstapje is La Cueva de Nerja, een indrukwekkende grot die uw kinderen zullen fascineren met zijn stalactieten en stalagmieten. De grotten bieden ook begeleide rondleidingen die speciaal zijn ontworpen om kinderen te betrekken en te onderwijzen.

Plan uw dag vol activiteiten

Of u nu op zoek bent naar avontuurlijke activiteiten, ontspannende stranddagen of educatieve uitstapjes, de Costa del Sol heeft alles wat u nodig heeft om uw kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen. Met zoveel te doen en te zien, kunt u er zeker van zijn dat er nooit een saai moment zal zijn. Plan vandaag nog uw bezoek en ontdek waarom de Costa del Sol de ideale bestemming is voor een dag vol plezier en avontuur.

Aan de Costa del Sol zijn er dus genoeg activiteiten voor kids te vinden. We hebben er nog een aantal voor u uitgelicht.

Aquamijas Waterpark, Mijas, Malaga

Dankzij vijf waterglijbanen, een minigolfbaan, een klimmuur en een jacuzzi kan de hele familie zich amuseren bij Aqualand, een van de beste waterparken in Spanje! Bij AquaMijas hebben ze allerlei activiteiten voor kinderen en volwassenen. Er is een grote verscheidenheid aan faciliteiten om uw bezoek zo aangenaam en comfortabel mogelijk te maken. Een ideale mix van vrije tijd, restaurants en rust.

BioParc Zoo, Fuengirola

Dit is niet zomaar een dierentuin in Fuengirola, maar een centrum voor het in stand houden van bedreigde dieren. Olifanten zul je misschien niet tegenkomen in Bioparc Zoo Fuengirola, wel een 100 jaar oude schildpad, gorilla’s, tijgers en krokodillen. Ook kun je er van dichtbij kennis maken met een familie lemuren! Een leuke en leerrijke gezinsactiviteit in Fuengirola.

Sea Life Aquarium, Benalmádena

Het Sea Life Aquarium in Benalmádena is een onvergetelijke ervaring voor de hele familie, want het is voor zowel volwassenen als kinderen boeiend en leerrijk. Je kunt je haast geen levend wezen in de zee voorstellen dat je er niet zal tegenkomen. Van tropische vissen tot haaien, krabben en zeesterren.

Adventure Golf, Fuengirola

Adventure Golf biedt met een 19-holes golfbaan en een restaurant een leuke namiddag voor het hele gezin. Geniet eerst van een partijtje minigolf en daarna van een van hun huisgemaakte gerechten en een welverdiende cocktail in de schaduw.

Selwo Marina Delfinarium, Benalmádena

Het Selwo Marina Delfinarium is het enige dolfinarium in Andalusië. Het is een klein park dat verder is opgedeeld in vijf verschillende thema’s, en je ontmoet er zeeleeuwen en uiteraard dolfijnen.

Go Karting, Miramar, Fuengirola

Karting Experience, een kartcircuit met twee banen, een juniorbaan van 450 m en een kinderbaan van 190 m. Een hele uitdaging van snelheid en plezier! Voor wie liever gezellig achterover leunt en toekijkt met een drankje is er de snackbar, met uitzicht op de bergen die de stad zo mooi omringen.

Activiteiten Costa del Sol Costa del Sol voor kinderen Dierentuin Costa del Sol Waterpark Costa del Sol

Fotogalerij

Deel

WhatsApp Casas Palmeras Website