Blog Blog

Blog

Beste plaatsen om te wonen aan de Costa Blanca

Beste plaatsen om te wonen Costa Blanca
5 aug 2024

Een huis kopen aan de Costa Blanca

Wij zijn hier om u te helpen met onze selectie van de beste plaatsen om te wonen aan de Costa Blanca voor expats. Het aantal buitenlanders dat in Spanje woont bedraagt officieel 6 miljoen. Een stijging van 3,6% alleen al in het afgelopen jaar. En veel van die expats die ervoor kiezen om in Spanje te gaan wonen, kiezen voor de Costa Blanca.

De aanhoudende populariteit van de Spaanse regio Valencia, en de provincie Alicante in het bijzonder, is te danken aan het feit dat de Costa Blanca een geweldige plek is voor zowel gezinnen als degenen die met pensioen willen gaan in Spanje. Om nog maar te zwijgen van degenen die de Costa Blanca kiezen als de beste plek om een vakantiehuis in Spanje te kopen. Maar misschien weet u niet precies waar aan de Costa Blanca u wilt wonen. Waar u uw zoektocht naar een woning in Spanje moet beginnen? Waar wonen de meeste expats in de provincie Alicante? Wij lichten de beste plaatsen om te wonen aan de Costa Blanca uit.

Waar wonen aan de Costa Blanca?

  • Orihuela
  • Torrevieja
  • Benidorm
  • Rojales
  • Elche
  • Marina Alta

Wonen in Orihuela

Eerste in onze selectie van de beste plekken om te wonen aan de Costa Blanca is Orihuela. Een stadje gelegen aan de voet van de bergen in Alicante. De stad Orihuela is ideaal voor een typisch Spaanse levensstijl. De ideale plek als u omringd wilt zijn door geschiedenis met geplaveide straten, middeleeuwse invloeden en enkele van de beste traditionele paasvieringen van Spanje.

Voor degenen die een meer kosmopolitische levensstijl willen, reist u ongeveer 20 km naar het kustgebied van Orihuela Costa. Dit heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een stad met eigen voorzieningen, nachtleven en een aanzienlijk aantal stranden met een blauwe vlag. Hier bevindt zich de grootste expatgemeenschap van Orihuela. Dankzij de ideale ligging, de nabijheid van luchthavens en treinverbindingen naar Alicante en Murcia. Daarnaast de vele golfbanen, verschillende internationale scholen en een groot aantal woonwijken met redelijk geprijsde villa’s en appartementen. Dit alles maakt Orihuela tot één van de beste plaatsen om een (vakantie)huis aan de Costa Blanca te kopen.

Wonen in Torrevieja

Torrevieja is een voormalig vissersdorp. Nu is het een multiculturele stad waar een groot aantal expats uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Scandinavië en Rusland woont. De stad verdient zijn plaats als een van de beste plaatsen om te wonen aan de Costa Blanca voor expats dankzij de kilometerslange kwaliteitsstranden en een beschermd natuurpark. Om nog maar te zwijgen van de twee zoutmeren.

Hier vindt u een bloeiende expat gemeenschap, met een groot aantal zowel gepensioneerden en expat gezinnen. Zij hebben ervoor gekozen om te profiteren van het aangename weer van de stad, een levendige cultuur scene en een aantal van de goedkoopste onroerend goed te koop aan de Costa Blanca.

Wonen in Benidorm

Geen ranglijst van de beste plaatsen om te wonen aan de Costa Blanca voor expats zou compleet zijn zonder Benidorm. Een vaste favoriet bij Britse expats en vakantiegangers. Benidorm ligt in de Marina Baixa regio van Alicante. Ondanks haar feestreputatie is Benidorm eigenlijk één van de beste plaatsen voor expats om te wonen in Spanje. Benidorm is groter dan mensen zich in eerste instantie realiseren en heeft daardoor voor elk wat wils.

Waar wonen expats in Benidorm? Er zijn veel verschillende gebieden voor expats in Benidorm en elk gebied heeft zijn eigen unieke sfeer. Spanjaarden wonen meestal dicht bij het centrum en het Poniente strandgebied. Dus als u een meer Spaanse ervaring wilt, dan is dit de perfecte plaats om een woning te zoeken.

Aan de andere kant neigen de meeste expats naar de wijk Levante, die vaak de bijnaam “de Engelse wijk” krijgt, dankzij het grote aantal Britse expats. Ondanks de naam vindt u hier ook veel andere Noord-Europese expats, waaronder Nederlanders, Duitsers en Fransen. Een andere optie zijn de buitenwijken van Benidorm of een van de nabijgelegen dorpen. Plaatsen zoals La Nucia, Polop of Alfaz del Pi, populair vanwege het feit dat deze gebieden dicht bij de internationale scholen in Benidorm liggen.

Wonen in Rojales

Rojales is de laatste jaren een echte trekpleister voor expats geworden en het is gemakkelijk te zien waarom. Dit charmante stadje aan de Costa Blanca ligt tussen de zandstranden van Guardamar del Segura en Orihuela, en is slechts 35 minuten verwijderd van de luchthavens van Alicante en Murcia.

Rojales staat bekend om zijn unieke grotwoningen die in de heuvels ten zuiden van de stad liggen, terwijl het gebied favoriet is bij golfers dankzij een aantal kampioenschapsgolfbanen in de omgeving. Dichtbij ligt ook Ciudad Quesada, dat volgens de statistieken van Idealista het meest populaire Spaanse dorp is onder buitenlandse kopers, en een geweldige plek is voor wie op zoek is naar een authentieke, Spaanse levensstijl, en bovendien een van de mooiste delen van de Costa Blanca.

Wonen in Elche

Iets minder dan 30 km buiten de stad Alicante ligt Elche (ook bekend als Elx). Deze historische Spaanse stad is de derde meest bevolkte in de regio Valencia (na Valencia stad en Alicante) en je hebt er misschien van gehoord vanwege de beroemde palmboomgaarden. Met zijn aangename weer het hele jaar door is Elche een populaire optie aan de Costa Blanca voor gezinnen, omdat het gebied een van de beste internationale scholen van Alicante heeft en de 5e beste universiteit van Spanje (de Miguel Hernández Universiteit van Elche).

Wat betreft het kopen of huren van onroerend goed in Elche, variëren de prijzen sterk afhankelijk van het gebied. De beste aanbiedingen zijn te vinden buiten het centrum, met villa’s in de buitenwijken vanaf 130.000 euro.

Wonen aan de Costa Blanca Beste plaatsen om te wonen Costa Blanca Expats Costa Blanca

Fotogalerij

Deel

WhatsApp Casas Palmeras Website