Blog Blog

Blog

Beste blauwe vlag stranden Costa Blanca

Beste blauwe vlag stranden Costa Blanca
29 jul 2024

De Beste Blauwe Vlag Stranden aan de Costa Blanca: Jouw Gids voor Perfecte Stranddagen

De Costa Blanca is beroemd om haar prachtige stranden, en velen daarvan zijn bekroond met de prestigieuze Blauwe Vlag. Maar wat betekent die Blauwe Vlag precies? En welke stranden mag u zeker niet missen als u op zoek bent naar het beste wat de Costa Blanca te bieden heeft? In deze gids nemen we u mee langs de mooiste Blauwe Vlag stranden aan de Costa Blanca en leggen we uit waarom deze stranden zo speciaal zijn.

Wat is de Blauwe Vlag?

De Blauwe Vlag is een internationaal keurmerk dat wordt toegekend aan stranden en jachthavens die voldoen aan hoge standaarden op het gebied van waterkwaliteit, veiligheid, milieubeheer en faciliteiten. Het keurmerk wordt jaarlijks toegekend door de Foundation for Environmental Education (FEE) en is een teken van uitmuntendheid. Stranden met een Blauwe Vlag staan garant voor schoon en veilig zwemwater, goed onderhouden voorzieningen en een respectvolle omgang met het milieu.

De beste en mooiste blauwe vlag stranden aan de Costa Blanca

Wist u dat Spanje het land is met de meeste blauwe vlag stranden. Een groot aantal van de blauwe vlag stranden zijn te vinden aan de Costa Blanca? Al 33 jaar op rij heeft Spanje officieel de beste stranden ter wereld!

Er zijn in totaal 590 stranden met een blauwe vlag in Spanje. Hiervan vindt u 134 in de regio Valencia en 86 hier in de provincie Alicante, onze regio is de plaats met de beste stranden van het land.

Met meer dan 200 km prachtige stranden aan de Costa Blanca, zijn er genoeg fantastische stranden met blauwe vlag om uit te kiezen. Dus, als u uitkijkt naar uw volgende stranddag of een toekomstige reis naar Spanje plant, bekijk dan onze lijst met 10 van de beste stranden met blauwe vlag aan de Costa Blanca…

Top 10 Blauwe Vlag Stranden aan de Costa Blanca

1. Playa de Levante – Benidorm

Playa de Levante, gelegen in het hart van Benidorm, is een van de meest iconische stranden van de Costa Blanca. Dit strand biedt een levendige sfeer met tal van restaurants, bars en winkels langs de boulevard. Het kristalheldere water en de uitstekende voorzieningen maken het een ideale plek voor gezinnen en strandliefhebbers. De Blauwe Vlag hier staat symbool voor de kwaliteit en veiligheid die u kunt verwachten.

2. Playa de la Fossa – Calpe

Onder de imposante rots van Ifach ligt Playa de la Fossa, een schilderachtig strand met fijn goudkleurig zand en helderblauw water. Dit strand is perfect voor wie wil ontspannen met een prachtig uitzicht. De Blauwe Vlag hier verzekert u van schone stranden en uitstekend waterkwaliteit. Met diverse restaurants en cafés langs de kust is het een perfecte locatie voor een dagje strand.

3. Playa del Postiguet – Alicante

Playa del Postiguet, gelegen in de stad Alicante, biedt de perfecte mix van stad en strand. Het is een populair strand voor zowel locals als toeristen, met een bruisende boulevard en gemakkelijke toegang tot de stad. De Blauwe Vlag garandeert niet alleen schoon water, maar ook voorzieningen zoals douches, toiletten en toegang voor mindervaliden, wat bijdraagt aan een comfortabele strandervaring.

4. Playa de la Albufereta – Alicante

Dit rustige strand net buiten het centrum van Alicante biedt een serene omgeving met kalm water, ideaal voor gezinnen met kinderen. De Blauwe Vlag op Playa de la Albufereta is een teken van de uitstekende omstandigheden, waaronder helder water en goed onderhouden faciliteiten. Dit strand is ook populair bij watersportliefhebbers, met mogelijkheden voor kajakken en paddleboarden.

5. Playa de San Juan – San Juan de Alicante

Playa de San Juan, een van de langste stranden aan de Costa Blanca, strekt zich uit over meer dan zes kilometer. Het zachte zand en het ondiepe water maken het een favoriet onder gezinnen. De Blauwe Vlag betekent dat u hier kunt genieten van schone stranden, veiligheidsvoorzieningen en een breed scala aan eetgelegenheden en sportfaciliteiten. Of u nu wilt zonnebaden, zwemmen of beachvolleyballen, Playa de San Juan biedt het allemaal.

6. Playa San Juan, Alicante

We beginnen onze lijst in het centrum van Alicante. Playa San Juan is 5 km lang en het beroemdste strand van Alicante. Naast veel goudkleurig zand om op te zonnen, kunt u hier volleyballen, strandvoetbal spelen en gebruik maken van de verschillende watersporten die worden aangeboden. De promenade strekt zich kilometers uit met een breed scala aan restaurants, bars en winkels.

7. Playa La Mata, Torrevieja

Torrevieja is de thuisbasis van een totaal van 7 blauwe vlag stranden dus er zijn genoeg om uit te kiezen in het gebied. Playa la Mata is twee en een halve kilometer lang en ongeveer 50 meter breed, en het grootste strand van Torrevieja. Grenzend aan het Lagunas de la Mata Natuurpark, maken het fijne gouden zand en de zandduinen dit strand een geweldige plek om een dag door te brengen. Er is ook een nieuwe houten plankenwandeling die u naar restaurants, bars en kinderspeelplaatsen brengt.https://www.banderaazul.org/.

8. Playa Centro, Guardamar del Segura

Playa Centro, gelegen in het hart van deze badplaats, is het drukste strand van Guardamar del Segura met het grootste aanbod aan voorzieningen zoals restaurants, bars en winkels. Vanaf hier kunt u kilometers lang langs de kustlijn wandelen in beide richtingen, helemaal tot Torrevieja als u zich energiek voelt!

9. Playa la Marina, Elche

Met 1,5 kilometer zandduinen en een uitgestrekt dennenbos is La Marina een van de mooiste natuurlijke stranden in de omgeving. Hier vindt u een restaurant en een strandbar, en kunt u ook parasols en ligstoelen huren. Met een camping in de buurt is La Marina een populair strand voor vakantiegangers.

10. Playa Cala Capitan, Orihuela Costa

Deze kleine baai is een geweldig strand om te bezoeken als u kinderen heeft. Dit beschutte strand tussen Cabo Roig en La Zenia heeft goudkleurig zand en helder ondiep water. Er is een Chiringuito (strandbar) tijdens de zomermaanden, en ook een kinderspeelpark.

Welk strand wordt het volgende op uw lijstje om te bezoeken?

Waarom Kiest u voor Blauwe Vlag Stranden?

Stranden met een Blauwe Vlag bieden meer dan alleen een mooie omgeving. Ze staan voor hoge standaarden op het gebied van milieu, veiligheid en toegankelijkheid. Als u kiest voor een Blauwe Vlag strand aan de Costa Blanca, kies u voor kwaliteit, comfort en veiligheid. Dit maakt uw stranddag niet alleen aangenamer, maar ook zorgeloos.

Conclusie

De Costa Blanca biedt een overvloed aan prachtige stranden, en de Blauwe Vlag is een betrouwbare gids voor het vinden van de beste plekken om te ontspannen en te genieten van de Spaanse zon. Van de levendige sfeer van Playa de Levante tot de serene rust van Playa de la Albufereta, er is een Blauwe Vlag strand voor elke smaak. Kies uw favoriete strand en geniet van alles wat de Costa Blanca te bieden heeft!

Blauwe vlag stranden Costa Blanca Stranden Costa Blanca Activiteiten Costa Blanca Beste stranden Costa Blanca

Fotogalerij

Deel

WhatsApp Casas Palmeras Website