Blog Blog

Blog

Gecertificeerd API makelaar Spanje

Geregistreerd API makelaar Spanje
21 feb 2023

Ook Casas Palmeras Real Estate is vanaf nu gecertificeerd API makelaar in Spanje.

Sinds 17 oktober 2022 geldt er een registratieverplichting voor makelaars in de Comunidad Valencia en deze registratie moet zijn gedaan voor 16 oktober 2023. Dit alles volgens Decreet 98/2022, van 29 juli , het Register van makelaars in onroerend goed van de Valenciaanse Gemeenschap (DECRETO 98/2022, de 29 de julio, del Consell, por el que se regula el Registro of Agentes de Intermediación Inmobiliaria de la Comunitat Valenciana y los requisitos para la inscripción) .

Een nieuwe verordening is ontstaan ​​in de regio Valencia/Comunidad (inclusief Alicante, Castellón en provincie Valencia) die echt een “voor en na” zal betekenen in de uitoefening van de activiteit van intermediair of makelaar in onroerend goed transacties in de regio Valencia.

Dit is een nieuwe wet, die vereist: meer kennis van het beroep en de activiteit alsmede een grotere mate van betrokkenheid en verantwoordelijkheid van alle makelaars betrokken bij vastgoedtransacties in de regio Valencia.

Zoals jullie wellicht weten is de uitoefening van het beroep van makelaar in Spanje niet gereglementeerd zoals in andere landen als Frankrijk, België, Duitsland, Nederland, de VS, enz.

Om je te kunnen registreren als makelaar in de regio Valencia moet men onder andere een opleiding volgen en een examen afleggen welke toetst of men over de benodigde kennis beschikt om als makelaar werkzaam te zijn.

Deze regeling zal dus leiden tot een verbetering van de servicegaranties voor consumenten en gebruikers.

Wij van Casas Palmeras kunnen met gepaste trots melden dat wij het diploma hebben behaald en nu een gecertificeerd makelaar zijn in Spanje. Ons registratienummer bij API Alicante is A342 en wij zijn tevens geregistreerd makelaar in de Comunidad Valencia met registratienummer RAICV 2977.

API Geregistreerd makelaar Makelaar Costa Blanca API makelaar

Fotogalerij

Deel

WhatsApp Casas Palmeras Website