Blog Blog

Blog

Top-5: de mooiste Costa’s van Spanje

Mooiste costa's Spanje Costa Blanca
15 dec 2023

De mooiste Costa´s van Spanje

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar de verschillende populaire Spaanse costa’s? In deze blog gaan we de prachtige kustlijnen van Spanje verkennen. Elk met hun eigen unieke charme. Deze Costa’s zijn populaire vakantiebestemmingen die miljoenen bezoekers per jaar trekken. Of je nu een strandliefhebber bent die verlangt naar gouden zand en zonovergoten dagen, een geschiedenisliefhebber die gefascineerd is door oude ruïnes en rijke tradities, of een fijnproever op zoek naar de smaak van de Mediterraanse keuken, er is altijd een Costa die perfect bij je past.

In dit artikel bespreken we onze top 5 mooiste Costa’s in Spanje, met de hoogtepunten die je niet mag missen, de beste plaatsen om te bezoeken, heerlijke lokale gerechten om te proberen en nog veel meer. Elke Costa belooft een unieke mix van zon, zee, cultuur en keuken. Zo heb jij gegarandeerd de best mogelijke vakantie-ervaring. Pak je zonnebril en zonnebrand maar vast in, want we nemen je mee op een virtuele tour door de betoverende Costa’s van Spanje.

1. Costa Blanca

Ervaar de charmes van de Costa Blanca, gelegen in de provincie Alicante, met haar kilometerslange, parelwitte stranden en azuurblauwe wateren. Begin je avontuur in het bruisende Benidorm, een paradijs voor liefhebbers van zon, zee en levendig nachtleven. Verken de historische stad Alicante, beklim het Santa Bárbara-kasteel en geniet van een spectaculair uitzicht over de stad en de Middellandse Zee. Neem de tijd om door de pittoreske oude stad te dwalen, met zijn smalle straatjes vol boetiekjes, tapasbars en gelateria’s.

Bezoek de witgekalkte huizen van Altea, waar de blauwe koepel van de Virgen del Consuelo-kerk zich prachtig tegen de lucht aftekent. Ontdek in de omgeving het natuurschoon van de Sierra Helada, waar je prachtige wandelingen kunt maken. Trakteer je smaakpapillen in de lokale gastronomie. Proef de paella en geniet van de verse vis en zeevruchten in de vele maritieme restaurants. Reis af naar de betoverende Palm Grove of Elche, een UNESCO-werelderfgoedlocatie en thuisbasis van het grootste palmbos van Europa.

?Waarom naar de Costa Blanca?

✅Een van de meest toeristische regio’s van Spanje!

✅Het hele jaar door een heerlijke temperatuur

✅Heerlijke brede en lange zandstranden
✅Genieten van gezellige plaatsen zoals Benidorm en Alicante

2. Costa Dorada

Ontdek de Costa Dorada, een betoverende kuststreek in de regio Catalonië, beroemd om haar ‘gouden’ stranden. Begin je avontuur in het levendige Tarragona, waar Romeinse ruïnes zoals het Amfitheater je terug in de tijd nemen. De Costa Dorada strekt zich uit over 200 kilometer, bezaaid met pittoreske vissersdorpjes, adembenemende natuurgebieden en prachtige zandstranden zoals die in Salou.

Waag je aan watersporten, of ga lekker zonnen en geniet van het Mediterraanse klimaat. Culinaire verwennerij wacht in de lokale “marisquerias”, waar je van verse zeevruchten geniet. Proef de ‘xató’, een traditionele Catalaanse salade, of een glas Cava, Catalonië’s beroemde mousserende wijn. Maak een dagtrip naar het wonderlijke themapark PortAventura World, een favoriet bij families. Waag je in de spannende attracties, geniet van live entertainment en verken de zes werelden, elk met hun eigen unieke thema. Bezoek het idyllische Sitges, een kuststad bekend om zijn Filmfestival en Carnaval. Verken de charmante oude stad en wandel over de levendige promenade.

3. Costa Del Sol

Laat je betoveren door de Costa del Sol, een schitterend stukje kustlijn in de zuidelijke regio Andalusië. Verwen jezelf met een vleugje luxe in Marbella, bekend om haar mondaine jachthaven en exquise winkelstraten. Bewonder de Moorse schoonheid van het Alhambra in nabijgelegen Granada, een onvergetelijke dagtrip. Je ontspant op de gouden zandstranden, terwijl de zon hoog aan de helderblauwe hemel staat. De zachte golven van de Middellandse Zee kabbelen aan je voeten. De Costa del Sol is een waar paradijs voor strandliefhebbers, met een kustlijn die zich uitstrekt over meer dan 150 kilometer.

Duik in de diepe smaken van de Andalusische keuken in traditionele “chiringuitos”, strandtentjes die verse zeevruchten serveren. Proef een glaasje lokale “fino” sherry terwijl je geniet van een adembenemende zonsondergang. Laat jezelf meevoeren door het ritme van flamenco in het historische Malaga, de geboortestad van Picasso. Bezoek zijn museum en bewonder zijn onsterfelijke kunstwerken. Hier ervaar je de rijke cultuur en tradities die de Costa del Sol zijn unieke karakter geven.

4. Costa Tropical

Duik in de exotische charme van de Costa Tropical, gelegen in het zuiden van Spanje, in de provincie Granada. Deze regio, genesteld tussen de Sierra Nevada en de Middellandse Zee, biedt een uniek microklimaat waar tropische vruchten zoals avocado’s, mango’s en cherimoya’s gedijen. Start je avontuur in Almuñécar, een stad rijk aan geschiedenis, met een kasteel uit de Romeinse tijd, het Castillo de San Miguel, dat majestueus boven de stad uittorent.

Ontspan op een van de vele stranden, zoals Playa de San Cristóbal of Playa de La Herradura, perfect voor watersportliefhebbers. Proef de lokale specialiteiten zoals tropisch fruit, verse zeevruchten en de bekende ‘espeto de sardinas’, gegrilde sardientjes op een stokje. Vergezeld van een glas ‘Costa’ wijn, zijn dit smaaksensaties die je niet mag missen. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de grotten van Nerja, een fascinerend natuurwonder dat miljoenen jaren geleden gevormd werd. Ze zijn beroemd om hun indrukwekkende stalactieten en stalagmieten.

5. Costa del Azahar

Ontdek de betoverende Costa del Azahar, of ‘Oranjebloesemkust’, gelegen in de provincie Castellón, in het noorden van de Valenciaanse Gemeenschap. Deze ongerepte kustlijn is vernoemd naar de oranjebloesem, de geurige bloem van de vele sinaasappelboomgaarden in deze regio. Begin je reis in de historische stad Castellón de la Plana, waar je kunt genieten van de schoonheid van de gotische Santa María-kathedraal en een wandeling kunt maken door de kleurrijke straten van de oude stad.

Zoek naar verkoeling op de uitgestrekte zandstranden zoals Playa de la Concha in Oropesa del Mar of Playa del Gurugú in Castellón. Laat je verleiden door de kristalheldere wateren van de Middellandse Zee, ideaal voor zeilen, surfen en duiken. Proef de lokale Valenciaanse keuken, vooral de wereldberoemde paella, terwijl je geniet van een glas lokale ‘Mistela’ wijn. De lokale markten zijn gevuld met verse producten, waaronder de heerlijke ‘citrus caviar’ of vingercitroen. Maak een dagtrip naar het natuurpark Sierra de Irta, een perfecte plek voor wandelingen en fietstochten. Costa del Azahar biedt een serene en authentieke Spaanse ervaring, ver weg van de drukte van de meest toeristische gebieden.

Mooiste Costa´s Spanje Costa´s Spanje Costa Blanca Costa del Sol Costa del Azahar

Fotogalerij

Deel

WhatsApp Casas Palmeras Website