Blog Blog

Blog

Wandelen en Fietsen aan de Costa Blanca

Wandelen en Fietsen aan de Costa Blanca
21 aug 2023

Ontdek de Costa Blanca: Wandelen en Fietsen in een Adembenemend Landschap

Wanneer u houdt van wandelen en fietsen zijn er aan de Costa Blanca vele prachtige routes te vinden. Wij hebben een aantal mooie routes uitgelicht waar u kunt wandelen en fietsen aan de Costa Blanca. De Costa Blanca, gelegen aan de oostkust van Spanje, is niet alleen bekend om zijn prachtige stranden en zonnige klimaat, maar biedt ook een scala aan mogelijkheden voor wandelaars en fietsers. Of u nu een ervaren avonturier bent of gewoon wilt genieten van de natuur, de Costa Blanca heeft voor ieder wat wils.

Wandelen aan de Costa Blanca

De Costa Blanca beschikt over diverse wandelroutes die door een adembenemend landschap leiden. Van groene valleien tot steile bergen, er is voor elk wat wils. Populaire wandelgebieden zijn onder andere:

  1. Sierra de Bernia: Deze bergketen biedt verschillende wandelpaden met spectaculaire uitzichten op de Middellandse Zee. De routes variëren van eenvoudig tot uitdagend, ideaal voor zowel beginners als ervaren wandelaars.
  2. Parc Natural de la Font Roja: Dit natuurpark nabij Alcoy is perfect voor natuurliefhebbers. De paden zijn goed onderhouden en leiden je door weelderige bossen en langs prachtige watervallen.
  3. Camí de la Serrella: Een avontuurlijke route die je meeneemt door het binnenland van de Costa Blanca, met indrukwekkende uitzichten op de omliggende bergen en valleien.
  4. Embalse de la Pedrera is een groot stuwmeer bij de stad Torremendo. Het werd gebouwd in 1980 en heeft een maximale capaciteit van 246 kubieke hectometer (246 miljard liter). De dam is 61 meter hoog en 716 meter lang, en de totale oppervlakte bedraagt meer dan 1.270 hectare.
    Vanaf het stuwmeer loopt een kanaal naar Cartagena om de boeren van water te voorzien voor de irrigatie van hun akkers. Aan de noordzijde wordt het stuwmeer permanent bijgevuld. Het natuurgebied rond het meer is ideaal voor mooie wandel- en fietstochten.
  5. El Palmeral de Elche: Vlakbij Alicante ligt Elche, een stad met een heel bijzondere bezienswaardigheid: El Palmeral. De tuin met ongeveer 300.000 palmen staat onder de Spanjaarden bekend als Jardín El Huerto del Cura en is een lust voor het oog dankzij de artistieke vormgeving. Dit juweeltje bleef natuurlijk niet onopgemerkt: de palmentuin van Elche staat sinds 2000 ook op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.
    De Ruta del Palmeral, een route van 2,5 kilometer die door enkele van de mooiste boomgaarden van de stad loopt, is een van de beste opties om van de palmbomen van Elche te genieten. 
  6. Wandelroute Orihuela Costa: Er is een wandelroute langs de mooiste kusten van de Costa Blanca Zuid die begint in Dehesa de Campoamor. Vanuit Dehesa de Campoamor kunt u in één keer naar Punta Prima lopen. Dit is een lange wandeling, maar op een aantal plaatsen kunt u uitrusten op het strand of iets eten en drinken.
    Je kunt de wandeling ook opdelen in een aantal kleinere etappes. Tijdens de wandeling van Campoamor naar Punta Prima komt u langs de volgende plaatsen:
    Dehesa de Campoamor, Cabo Roig, La Zenia, Playa Flamenca, Punta Prima.
    Deze wandeling langs de kustroute van Orihuela Costa biedt geweldige uitzichten. U loopt langs brede stranden, steile rotsen en op de achtergrond het geluid van de zee. 
  7. Peñón de Ifach: Neem deze mooie wandelroute naar de top van de Peñón de Ifach en geniet van een prachtig uitzicht in vogelvlucht over Calpe.
    De regio Valencia is gevuld met schatten en de Peñón de Ifach is er één van. Deze indrukwekkende rots is een symbool van de Costa Blanca en u zult de afbeelding ervan op ansichtkaarten gedrukt en online geplaatst zien. Wie naar de top van het monument wil klimmen, kan een ongelofelijke wandelroute volgen, waarbij je wordt beloond met prachtige vergezichten over Calpe. De Ruta de la Cima del Peñón de Ifach is een wandelroute van 4,6 km lang. De route voert u door een indrukwekkende tunnel die door de enorme rots is uitgehakt. Het moeilijkste deel van de wandeling is het laatste stuk, maar maakt u zich geen zorgen, want er is touw aan de rotswand bevestigd om de klim te vergemakkelijken. Voordat u aan uw wandeling begint, moet u ervoor zorgen dat u geschikt schoeisel draagt, zodat u onderweg geen moeilijkheden ondervindt. Vergeet niet uw plaats te reserveren, want het aantal mensen dat per dag kan klimmen is beperkt.
    Planten en dieren in overvloed langs de route. Als u meer wilt weten over wat u kunt zien, is het een goed idee om naar het informatiecentrum van de Peñón de Ifach te gaan voordat u vertrekt.
    In en rond het gebied van de Peñón kunt u ook genieten van andere buitenactiviteiten, zoals snorkelen en rotsklimmen.

Fietsen aan de Costa Blanca

Fietsen aan de Costa Blanca is een populaire activiteit, mede dankzij het milde klimaat en het afwisselende landschap. Van schilderachtige kustwegen tot uitdagende bergroutes, de mogelijkheden zijn eindeloos.

  1. Kustroute van Alicante naar Denia: Deze prachtige fietstocht langs de kustlijn biedt uitzicht op de zee en pittoreske dorpjes. De route is geschikt voor zowel recreatieve als ervaren fietsers.
  2. De Vuelta al Puig Campana: Een uitdagende mountainbikeroute die je meeneemt rond de iconische Puig Campana-berg. Deze route is ideaal voor avontuurlijke fietsers die op zoek zijn naar een flinke uitdaging.
  3. Fietsen door de Jalon-vallei: Geniet van de prachtige natuur en de karakteristieke wijngaarden in deze vallei. De vlakke wegen maken het een uitstekende keuze voor gezinnen en beginners.
  4. De Vuelta a la Marina Alta: Deze route neemt je mee door het prachtige bergachtige gebied van de Marina Alta, met dorpen zoals Xaló, Parcent en Alcalalí. De route is uitdagend met enkele pittige beklimmingen, waaronder de beroemde Coll de Rates, een favoriet onder wielrenners. De uitzichten op de omliggende bergen en valleien zijn adembenemend. 
  5. De Kustroute van Calpe naar Altea
    Een van de mooiste kustroutes aan de Costa Blanca, deze route biedt een schilderachtig uitzicht op de Middellandse Zee. Fiets langs de kust tussen Calpe en Altea, met mogelijkheden om te stoppen bij charmante vissersdorpjes en stranden. De route is relatief vlak en ideaal voor een ontspannen rit. 
  6. Rondje Guadalest
    Deze route begint en eindigt in Altea en voert je naar het pittoreske dorp Guadalest, bekend om zijn kasteel en spectaculaire uitzichten. De weg naar Guadalest bevat enkele steile stukken, maar de beloning is een bezoek aan een van de mooiste dorpen van Spanje. 
  7. De Sierra de Aitana
    Voor de echte uitdaging kun je de Sierra de Aitana verkennen, de hoogste bergketen van de provincie Alicante. De klim naar de top van de Aitana is lang en zwaar, maar de uitzichten zijn ongeëvenaard. Deze route is ideaal voor ervaren fietsers die van klimmen houden. 
  8. Rondje Montgó
    Dit is een prachtige route rond de Montgó-berg, die je meeneemt door Denia, Jávea en de omliggende natuur. De route biedt een mix van kust- en berglandschap en is ideaal voor fietsers die op zoek zijn naar een middelzware uitdaging.

Tips voor Wandelen en Fietsen aan de Costa Blanca

  • Houd rekening met het weer: De Costa Blanca heeft een mediterraan klimaat, dus zorg ervoor dat je voldoende water en zonnebescherming meeneemt, vooral in de zomermaanden.
  • Draag geschikte kleding: Zorg voor comfortabele wandelschoenen of fietskleding en neem extra lagen mee, vooral als je de bergen in gaat.
  • Verken de lokale gastronomie: Na een dag van wandelen of fietsen, is er niets beter dan te genieten van de lokale keuken in een van de vele restaurants aan de Costa Blanca.

Conclusie

Wandelen en fietsen aan de Costa Blanca bieden een unieke manier om de schoonheid van deze regio te ontdekken. Met zijn diverse landschappen, uitstekende infrastructuur en aangename klimaat is het een ideale bestemming voor natuurliefhebbers en actieve reizigers. Plan uw avontuur vandaag nog en ervaar zelf de magie van de Costa Blanca! Mocht u nu tips hebben over een route die zeker niet mag ontbreken op deze pagina? Laat het ons weten

Activiteiten Costa Blanca Wandelen Costa Blanca Wandelroutes Costa Blanca Fietsen Costa Blanca Fietsroutes Costa Blanca

Fotogalerij

Deel

WhatsApp Casas Palmeras Website