Blog Blog

Blog

Activiteiten aan de Costa Blanca zuid

Activiteiten aan de Costa Blanca zuid
20 mrt 2023

Activiteiten aan de Costa Blanca Zuid: Ontdek de Hoogtepunten en Leuke Bezienswaardigheden

De Costa Blanca Zuid is een prachtige regio in het zuiden van de Spaanse provincie Alicante, bekend om haar zonnige stranden, charmante dorpjes en diverse activiteiten. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of cultuur, de Costa Blanca Zuid biedt voor ieder wat wils. Hier zijn enkele hoogtepunten die je niet mag missen.

Restaurants en Bars

De Costa Blanca Zuid is een paradijs voor liefhebbers van lekker eten. De kustplaatsen zoals Torrevieja, Orihuela Costa en Guardamar del Segura bieden een breed scala aan restaurants en bars waar je kunt genieten van de mediterrane keuken. Proef de verse zeevruchten, traditionele paella en heerlijke tapas, begeleid door een glas lokale wijn. In de avonduren komt de regio tot leven met gezellige bars en chiringuitos (strandbars), perfect voor een ontspannen avondje uit.

Activiteiten voor Kinderen

Gezinnen met kinderen zullen zich prima vermaken in de Costa Blanca Zuid. Er zijn tal van gezinsvriendelijke stranden met kalm water en speelplaatsen. Voor een dag vol plezier kunnen kinderen terecht in waterparken zoals Aquopolis in Torrevieja of gaan ze op avontuur in themaparken zoals Rio Safari in Elche. Daarnaast zijn er talrijke parken en meren, zoals het natuurpark La Mata, waar kinderen kunnen genieten van de natuur en dieren spotten.

Shoppen en Markten

Shopliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de Costa Blanca Zuid. Orihuela Costa heeft diverse winkelcentra, waaronder het populaire La Zenia Boulevard, waar je alles vindt, van mode en accessoires tot elektronica en lokale producten. Voor een authentieke ervaring kun je een van de lokale markten bezoeken, zoals de vrijdagmarkt in Torrevieja, waar je vers fruit, groenten, kleding en handwerk kunt kopen.

Dagtochten

Er zijn volop mogelijkheden voor interessante dagtochten in de Costa Blanca Zuid. Bezoek het historische Elche, bekend om zijn indrukwekkende palmenbos (El Palmeral), dat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Ook een uitstapje naar de zoutmeren van Torrevieja is de moeite waard, een leuke excursie die vanuit het centrum vertrekt met een treintje, kosten 6.95 euro en de rit duurt ongeveer een uurtje. Voor wie van cultuur houdt, is een bezoek aan de oude stad Orihuela een must, met zijn prachtige kerken en monumenten.

Wandelen en Fietsen

De Costa Blanca Zuid is een ideale bestemming voor wandelaars en fietsers. De regio biedt diverse routes langs de kust en door het binnenland. Een populaire wandelroute is het pad langs de zoutmeren van Torrevieja, waar je kunt genieten van het unieke landschap en de vele flamingo’s. Fietsers kunnen de Vía Verde de Torrevieja verkennen, een oude spoorlijn die is omgebouwd tot een fietspad, of de uitdagende routes in het achterland van Orihuela.

Leuke Activiteiten en Bezienswaardigheden

Naast de stranden en natuurparken zijn er tal van bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Breng een bezoek aan het kasteel van Santa Pola, een fort uit de 16e eeuw, of verken het interessante Maritiem Museum in Torrevieja. Voor een unieke ervaring kun je de grotwoningen van Rojales bezoeken, waar je meer leert over het leven in vroegere tijden. Vergeet ook niet te ontspannen op een van de prachtige stranden, zoals Playa de la Mata of Playa del Cura.

De Costa Blanca Zuid biedt een perfecte mix van ontspanning, cultuur en avontuur. Of je nu een gezin, stel of solo bent, in deze regio hoeft u zich geen moment te vervelen. Mocht u tips hebben over activiteiten die andere bezoekers van de Costa Blanca echt niet mogen missen… Stuur ons een bericht en wij zetten het er graag bij op onze website.

Activiteiten Costa Blanca Costa Blanca Costa Blanca kids Waterpark Costa Blanca Markten Costa Blanca Bezienswaardigheden Costa Blanca Shoppen Costa Blanca Stranden Costa Blanca

Deel

WhatsApp Casas Palmeras Website