Blog Blog

Blog

Shoppen aan de Costa Blanca

Shoppen aan de Costa Blanca
21 mei 2023

Shoppen aan de Costa Blanca: De Ultieme Gids voor Winkelplezier

De Costa Blanca staat bekend om haar prachtige stranden, maar wist je dat deze regio ook een paradijs is voor shopliefhebbers? Aan de Costa Blanca vindt u een groot aanbod aan winkels om te shoppen. Waar we in Nederland gewend zijn om naar het centrum van een stad te gaan voor een dag shoppen, is het in Spanje gebruikelijker om naar een centro commercial te gaan. Deze vaak sfeervolle winkelcentra hebben een groot aanbod aan winkel en restaurants en vaak ook een bioscoop of ander vermaak. Genoeg om een dag heerlijk te slenteren langs alle kledingrekken en tussendoor te genieten op één van de terrassen voor een kop koffie of een verfrissend drankje. Van moderne winkelcentra tot unieke outletstores, de Costa Blanca biedt een scala aan winkelmogelijkheden die aan alle behoeften voldoen. In dit artikel ontdek je de beste plekken om te winkelen, waaronder La Zenia Boulevard, Centro Comercial Habaneras, Centro Comercial L’Aljub, The Outlet Stores Alicante, en Centro Comercial Ociopia, aangevuld met extra tips voor een geslaagde shoppingtrip.

La Zenia Boulevard: Het Grootste Winkelcentrum aan de Costa Blanca

La Zenia Boulevard is het grootste winkelcentrum in de regio en ligt in Orihuela Costa. Dit winkelparadijs heeft meer dan 150 winkels, waaronder grote merken zoals Zara, H&M, en Primark. Naast mode biedt La Zenia Boulevard ook diverse eetgelegenheden, een speelgebied voor kinderen, en regelmatige evenementen en optredens. Het is een ideale plek om een hele dag door te brengen, met voldoende parkeergelegenheid en een ruime keuze aan winkels en restaurants.

Centro Comercial Habaneras: Stijlvol Winkelen in Torrevieja

Centro Comercial Habaneras in Torrevieja is een stijlvol winkelcentrum met een openluchtconcept, wat het een frisse en aangename winkelervaring maakt. Het centrum beschikt over bekende merken zoals Massimo Dutti, C&A en Bershka. Daarnaast zijn er ook tal van eetgelegenheden, waardoor je even kunt pauzeren tijdens je shopsessie. Habaneras ligt dicht bij het centrum van Torrevieja, waardoor het makkelijk te combineren is met een bezoek aan de stad.

Centro Comercial L’Aljub: Een Mix van Mode en Entertainment

In Elche vind je Centro Comercial L’Aljub, een modern winkelcentrum met een breed scala aan winkels, waaronder Mango, Pull&Bear, en MediaMarkt. Naast modewinkels biedt L’Aljub ook een bioscoop en diverse eetgelegenheden, waardoor het een perfecte plek is voor een dagje uit met het hele gezin. Dankzij de gemakkelijke bereikbaarheid en de ruime parkeergelegenheid is dit winkelcentrum een populaire bestemming voor zowel locals als toeristen.

The Outlet Stores Alicante: Luxe Merken voor Minder

Als je op zoek bent naar koopjes, dan zijn The Outlet Stores Alicante de plek voor jou. Deze outlet ligt net buiten het centrum van Alicante en biedt een uitgebreide selectie van luxe merken tegen gereduceerde prijzen. Merken zoals Nike, Adidas, en Levi’s zijn hier vertegenwoordigd, samen met vele andere internationale namen. Dit is dé plek om designerkleding en accessoires te scoren zonder je budget te overschrijden.

Centro Comercial Ociopia: Gezellig Winkelcentrum in Orihuela

Centro Comercial Ociopia, gelegen in Orihuela, biedt een gemoedelijke winkelervaring met een mix van mode, entertainment en eetgelegenheden. Dit winkelcentrum heeft een breed scala aan winkels, waaronder sportwinkels, modezaken en elektronica. Met zijn bioscoop en diverse restaurants is Ociopia ideaal voor een ontspannen middagje winkelen en vermaak.

Extra Tips voor Shoppen aan de Costa Blanca

Niet in de regio Costa Blanca maar zeker de autorit waard, Centro Comercial Nueva Condomina in Murcia. Nueva Condomina is het grootste winkelcentrum met de meeste winkels in de regio Murcia. Het heeft meer dan 165.000 m2 winkeloppervlak (alleen het winkelcentrum en met in totaal 202 winkels). Het heeft een grote verscheidenheid aan winkels, een bioscoop met 15 zalen, openluchtwinkels en horecagelegenheden. Vlakbij vindt u ook de Ikea, mooi om te combineren wanneer u ook wooninspiratie op wilt doen.

Naast de grote winkelcentra zijn er ook tal van lokale markten en boetieks die een bezoek waard zijn. De wekelijkse markten in steden zoals Benidorm, Alicante, Torrevieja en Altea bieden een unieke kans om lokale producten, ambachten en souvenirs te kopen. Vergeet ook niet de boetieks in de oude stadskernen, waar je vaak unieke items kunt vinden die je nergens anders ziet. 

Shoppen aan de Costa Blanca is een gevarieerde en aangename ervaring, of je nu op zoek bent naar de nieuwste modetrends, koopjes in outletstores, of unieke lokale producten. Met deze gids heb je een goed overzicht van de beste plekken om te winkelen, dus waar wacht je nog op? Plan je volgende shoppingtrip naar de Costa Blanca en geniet van alles wat deze prachtige regio te bieden heeft.

Activiteiten Costa Blanca Shoppen Costa Blanca La Zenia Habaneras Winkelen Costa Blanca Markten Costa Blanca

Fotogalerij

Deel

WhatsApp Casas Palmeras Website