Blog Blog

Blog

Activiteiten aan de Costa Blanca voor kinderen

Activiteiten aan de Costa Blanca voor kinderen
17 jul 2023

Activiteiten aan de Costa Blanca voor kinderen: Ontdek de leukste avonturen!

De Costa Blanca, een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in Spanje, biedt tal van activiteiten voor gezinnen met kinderen. Van schitterende stranden tot spannende avonturenparken, deze regio heeft voor ieder wat wils. Hieronder vind je een overzicht van de leukste activiteiten voor kinderen aan de Costa Blanca.

1. Bezoek aan het Terra Mítica Pretpark

Een bezoek aan Terra Mítica in Benidorm is een must voor gezinnen. Dit themapark is opgedeeld in verschillende zones die de oude beschavingen van Egypte, Griekenland en Rome nabootsen. Kinderen kunnen genieten van spectaculaire attracties, spannende shows en interactieve avonturen. Dit park biedt een geweldige combinatie van educatie en plezier.

2. Waterpret in Aqualandia

Ook in Benidorm ligt Aqualandia, een van de grootste waterparken van Europa. Hier kunnen kinderen zich uitleven op de vele glijbanen, zwembaden en waterspeeltuinen. Voor de durfallen zijn er spannende glijbanen zoals de "Big Bang" en "Verti-Go", terwijl jongere kinderen zich veilig kunnen vermaken in de kindvriendelijke zones.

3. Ontdek de onderwaterwereld in Mundomar

Mundomar is een dierenpark gelegen in Benidorm en ontworpen voor het plezier van kinderen, jongeren en volwassenen en perfect voor familiebezoek. Het park heeft verschillende soorten zoogdieren, vogels en reptielen waarmee u kunt genieten van een geweldig bezoek, aangevuld met verschillende shows en de mogelijkheid om bijzondere ervaringen op te doen, zoals zwemmen met zeeleeuwen of een ontmoeting met dolfijnen, of u te laten fotograferen met verschillende dieren.

Koop uw ticket en geniet van een dag vol natuur!

4. Verken de natuur in het Montgó Natuurpark

Voor gezinnen die van de natuur houden, is het Montgó Natuurpark in de buurt van Denia een fantastische keuze. Dit park biedt prachtige wandelpaden die geschikt zijn voor kinderen van alle leeftijden. De route naar de top van de Montgó-berg biedt een panoramisch uitzicht over de Costa Blanca en is een avontuur op zich. Vergeet niet om voldoende water en snacks mee te nemen voor een picknick met een spectaculair uitzicht.

5. Strandplezier aan de Costa Blanca

De stranden van de Costa Blanca zijn ideaal voor een ontspannen dagje uit met het gezin. Stranden zoals Playa de Levante in Benidorm en Playa de la Fossa in Calpe zijn bijzonder geschikt voor kinderen vanwege het zachte zand en het kalme, heldere water. Veel stranden bieden ook verhuur van waterfietsen en andere watersportactiviteiten, perfect voor wat extra plezier op het water.

6. Bezoek aan het Algar Waterfallen

Op een korte rit van Benidorm liggen de prachtige Algar watervallen, een verborgen parel waar gezinnen kunnen zwemmen in natuurlijk gevormde poelen. De wandeling naar de watervallen is kort en gemakkelijk, waardoor het een ideale excursie is voor kinderen. Het verfrissende water en het groene landschap maken dit tot een onvergetelijke ervaring.

7. Interactieve wetenschap in het Museo de la Ciencia in Alicante

Voor een educatieve maar leuke activiteit is een bezoek aan het Wetenschapsmuseum in Alicante een geweldige keuze. Het museum biedt interactieve tentoonstellingen die wetenschap en technologie op een leuke manier uitleggen. Kinderen kunnen deelnemen aan experimenten en meer leren over de wereld om hen heen op een speelse manier.

8. Mini-treintjes in Torrevieja

In het gezellige stadje Torrevieja kunnen kinderen een rit maken op een miniatuurtreintje dat door de stad rijdt. Deze rit is niet alleen leuk, maar biedt ook een unieke manier om de stad te verkennen. De trein passeert langs verschillende bezienswaardigheden en biedt een ontspannen manier om de omgeving te verkennen.

9. Paardrijden in de bergen van Costa Blanca

Voor de avontuurlijke gezinnen is er de mogelijkheid om te paardrijden door de prachtige bergen van de Costa Blanca. Verschillende stallen in de regio bieden begeleide tochten aan die geschikt zijn voor kinderen en beginners. Het is een unieke manier om de natuurlijke schoonheid van de regio te ervaren en een band te creëren met deze majestueuze dieren.

10. Pola Park in Santa Pola

Pola Park, gelegen in de stad Santa Pola (Alicante) , is een park gericht op familieplezier. Je vindt er een leuke selectie van attracties en als je honger krijgt is er een ruim aanbod aan eten met een grote variatie voor alle smaken, van zoete en zoute snacks en ijs tot uitgebreide menu’s. Geniet daarnaast van enkele shows en animaties waar magie, illusie en entertainment plaatsvinden.

11. Greenlands minigolf in Algorfa

Deze spectaculaire minigolfbaan is geweldig om een middag met het gezin op door te brengen! Adventure Golf is een mix tussen minigolf en longgolf, gespeeld op kunstgras met een putter en een bal. Deze spectaculaire en spannende 18 holes midgetgolf duurt ongeveer anderhalf uur. De baan is geschikt voor wie nog nooit een golfclub heeft vastgehouden, maar ook uitdagend genoeg voor wie het al eens eerder heeft gespeeld. Er zijn ook regelmatig acties met een combinatie van minigolf + eten, dan kun je bijvoorbeeld na 9 holes lunchen of dineren en daarna het spel afmaken. Alles voor een leuke dag bij Greenlands Sport & Golf Club

12. Go-karts Ciudad Quesada

Go Karts Ciudad Quesada is geopend in 2021. Kun jij de snelste tijd neerzetten op de racebaan?

Er is een speciale kartbaan voor de kleinere kinderen en er zijn ook duo karts zodat je samen met je kind kunt racen. Er zijn ook springkussens en als je honger krijgt is er genoeg keuze bij de arrocerie voor een heerlijke maaltijd.

13. Rio Safari Elche

Río Safari Elche is een dierenpark gelegen tussen Elche en Santa Pola, op slechts vier kilometer van het strand. Gelegen in een unieke omgeving, met meer dan 4.500 palmbomen, telt het park bijna honderd verschillende diersoorten. Sommige daarvan zijn ondergebracht in het kader van Europese beschermingsprogramma’s, zoals de Borneose orang-oetan, de Angolese giraffe, de mangabey met de zwarte kuif en het dwergnijlpaard. Het publiek kan ook witte leeuwen, chimpansees, Bengaalse tijgers, gibbons en kamelen ontmoeten, naast vele andere soorten.

Tussen juni en september kunnen bezoekers zich opfrissen in het Splash Park, een waterpark voor gezinnen. Dit park omvat vier zwembaden, waarvan twee voor baby’s, 16 glijbanen voor alle leeftijden, emmers en watervallen.

14. Aquapolis Torrevieja

Van peuterbaden tot ballonpret: de kleintjes kunnen zich hier eindeloos vermaken, terwijl de groteren de longen uit hun lijf schreeuwen in attracties als Kamikaze, Speed en Boomerang. Kunt u de uitdaging aan? Geen nood, er is ook een lazy river, een jacuzzi en zelfs heerlijk rustige watervallen om onder te zwemmen. Waterparken zijn niet alleen voor kinderen… maar in Aquopolis Torrevieja kunt u er zeker van zijn dat ze een geweldige tijd zullen hebben!

15. Multi-Adventure Park Elche

Multi-Adventure Park Elche is het meest gedurfde en leuke multi-avonturenpark dat u zich kunt voorstellen. Kom en ontdek onze recreatieve activiteiten en de eindeloze avonturen die op u wachten, in een magische omgeving van palmbomen, die uw ervaring onvergetelijk zullen maken.

16. Terra Natura Zoo Benidorm

De dierentuin Terra Natura in Benidorm biedt een unieke ervaring voor iedereen die door de deuren loopt. Er is 320.000m² te verkennen vol met exotische dieren uit vier continenten. Kom dichterbij dan ooit met onzichtbare barrières. Breng met het hele gezin een prachtige dag door in de dierentuin aan de Costa Blanca.

17. Aqua Natura Benidorm

Aqua Natura Benidorm is een waterpark van 40.000 vierkante meter met duizelingwekkende glijbanen, badzones voor kinderen en exclusieve VIP-zones die voor hen gereserveerd zijn om te genieten in een veilige en familiale omgeving.

18. Dinopark Algar

Een attractiepark met educatieve elementen genaamd DinoPark Algar gelegen in een prachtige omgeving nabij de toeristische badplaats Benidorm zal u verrukken met de gedetailleerde uitwerking en tientallen geluiden van robotmodellen van levensgrote dinosaurussen; een pierenbad voor kinderen, een paleontologische speeltuin, 3D Bioscoop en cactussen. Alles wordt u aangeboden door DinoPark Algar. Vertrek met het hele gezin voor plezier en vermaak.

Conclusie

De Costa Blanca is een paradijs voor gezinnen met kinderen, met een overvloed aan activiteiten die geschikt zijn voor alle leeftijden. Of je nu op zoek bent naar ontspanning aan het strand, avontuur in de natuur, of een spannende dag in een pretpark, de Costa Blanca heeft het allemaal. Plan je volgende activiteit met kinderen en creëer onvergetelijke herinneringen voor het hele gezin!

Activiteiten Costa Blanca Costa Blanca Costa Blanca kids Waterpark Costa Blanca Aquapark Costa Blanca Dierentuin Costa Blanca Stranden Costa Blanca

Fotogalerij

Deel

WhatsApp Casas Palmeras Website